fbpx

Taikamäen tulevat tapahtumat

Syyslomalla kerintäpäivät Taikamäessä

Syyslomalla (14.-18.10.2019) keritään Taikamäen lampaat – tervetuloa oppimaan käsin keritsemistä tilallemme!

Noin kaksi tuntia kestävän kerintätuokion aikana opettelet kerimään lampaat käsikeritsimillä ja saksilla. Kerinnän lomassa sinulla on aikaa tutustua lampaisiin ja Taikamäen muihin eläimiin, sekä rapsutella niitä.

Kodalla on mahdollisuus valmistaa omia eväitä tai tilata täyttävät evästarjoilut ja nokipannukahvit Taikamäestä hintaan 15e/hlö.

Kerintäopastuksen hinta on 25e/henkilö.
Mukaan mahtuu kerrallaan 2-3 ilmoittautujaa. Yksi kerintäkerta kestää noin 2 tuntia.
Ryhmiä järjestetään muutamia. Ole siis nopea!
Kerintä voidaan toteuttaa klo 9-18 välillä ma 14.10. – pe 18.10.2019 välisenä aikana.

Varaukset numerosta 040 9698426/Karoliina, yksityisviestillä tai sähköpostitse karoliina@taikamaki.fi

Yleisötapahtumat

Voimavaratila Taikamäen tapahtumissa saat liikkua tilalla omaan tahtiisi, ja halutessasi osallistua erilaisiin teemaan sopivien tehtävien tekoon. Lisätietoa tapahtumista tulee tälle sivulle noin viikkoa ennen kutakin tapahtumaa. Tervetuloa!

Tapahtumien hinnasto:

15e/henkilö

60e/perhe (5-7 hlöä)

Alle 2-vuotiaat veloituksetta

Maksuvälineeksi käy nykyisin myös kortti – käteistäkin vastaanotamme.

Heinäkuu 2019

Pe 5.7.2019 klo 10-18 Lehtimäen Ränkiviikko: päivä Taikamäen tilalla

Tervetuloa vierailemaan Taikamäen tilalle! Ränkiviikon kunniaksi pääset tutustumaan perinteisiin pienen kotieläintilan töihin. Ja tietenkin rapsuttelemaan eläimiä!

Päivän mittaan vieraat saavat osallistua erilaisiin puuhiin, joita tilalla tehdään päivittäin. Kanoille vaihdetaan vesi ja lisätään jyviä, ankoille vaihdetaan kylpyvesi, Kuningatar-lehmä harjataan kiiltäväksi – vuohien harjausta unohtamatta! Karsinatkin siivotaan päivittäin ja uusia puruja viedään vanhojen tilalle.

Oletko vielä tavannut meidän uusinta tulokasta, pientä Ruusu-vasikkaa? Ruusua saattaa vielä uudet ihmiset jännittää, joten olethan sen lähellä erityisen rauhallinen ja ystävällinen.

Tervetuloa Taikamäkeen!

Taikamäen menneet tapahtumat

Pe 21.6.2019 klo 14-18 Kiireetön keskikesän juhla – juhannusteemainen iltapäivä Taikamäen tilalla

Tule koko perheen voimin viettämään kiireetöntä iltapäivää Taikamäen voimavaratilalle juhannusperjantaina!

Luvassa on vehreästä luonnosta nauttimisen ja Taikamäen ystävällisten eläinten silittelyn ja rapsuttelun lisäksi mahdollisuus pelailla erilaisia pihapelejä koko perheen voimin. Vierailijoiden vapaassa käytössä on tikkataulu, mölkky sekä muita pihapelejä.

Suomalaisilla on ollut tapana tehdä mitä kiintoisimpia juhannustaikoja, ja niitä tehdään myös täällä Taikamäessä! Niityltä voit poimia seitsenkukkaisen kimpun, jonka asettelemalla tyynyn alle voit uneksia tulevasta kumppanistasi. Entisaikaan myös navetat koristeltiin erilaisilla oksilla ja kasveilla, sillä sen uskottiin tuovan karjaonnea. Koristellaan yhteisesti myös Taikamäen navetta, jotta eläimemme saisivat elää onnekkaina myös tulevan talven. Muinoin oli myös tapana kurkata lähteeseen, kaivoon tai lampeen nähdäkseen tulevaan. Voit kurkata Taikamäen ankkalampeen – kurkkaisikohan sieltä ankkojen sijaan jotain muuta?

Myynnissä on myös herkkuja suoraan grillistä, kahvia ja mehua.

Tervetuloa Taikamäen voimavaratilalle aloittamaan keskikesän juhla!

© Copyright Voimavaratila Taikamäki 2018 • Ulkoasu Pii&Waak