fbpx

Ryhmille ja yrityksille

Taikamäen hyvinvointi- ja tilavierailupaketit

Olet tervetullut ryhmäsi kanssa Taikamäen Voimavaratilalle!

Järjestämme eläin- ja luontoavusteista toimintaa moniin eri tarpeisiin. Asiakkaillemme on vierailujen ajaksi ryhmä- ja tapaturmavakuutus. Tutustu paketteihimme ja kysy lisää! Hinnat ovat alkaen-hintoja, lopullinen hinta määräytyy ryhmän koon ja toiveiden mukaan.

Taikamäessä pääset lähelle luontoa, ystävällisten eläinten keskelle. Taikamäen eläintoiminta on aina tavoitteellista. Taikamäen vierailuiden tavoitteena voi olla esimerkiksi

  • virkistyminen
  • vahvistuminen ja voimaantuminen
  • yhteisöllisyyden lisääminen
  • tunne- ja vuorovaikutustaitojen lisääminen

Tutustumiskierros Taikamäen Voimavaratilalla, kesto 45 min, hinta alk. 150e

Taikamäen Voimavaratilan eläimet ovat saaneet tilalla mahdollisuuden uuteen elämään. Tutustumiskierroksella kuulet eläinten yksilöllisiä, joskus liikuttaviakin tarinoita. Opit kuinka eläinkin voi alkaa elää uudelleen ja kukoistaa. Samalla tutustut Taikamäen Voimavaratilan ympäristöön ja kuulet Taikamäen tarinan.

Elämyksellinen eläintoiminta, kesto 1,5h, hinta alk. 200€

Elämyksellisen eläintoiminnan aluksi teemme tutustumiskierroksen Taikamäen tilalla. Tämän jälkeen pääset ruokkimaan ja hoitamaan eläimiä sekä tietenkin hellimään niitä silitellen tai harjaten. Tutustut eläimiin ja kuulet tarinat heidän taustaltaan. Ohjatun toiminnan jälkeen voit omatoimisesti jatkaa tilaan ja eläimiin tutustumista karsinoiden ja laidunalueen ulkopuolella. Ohjattu eläintoiminta voidaan toteuttaa ryhmän yksilöllisten tarpeiden mukaisesti huomioiden asiakkaiden rajoitteet ja toiveet.

Voimauttava eläin- ja luontopäivä Taikamäessä, kesto 3h, hinta alk. 300€

Luontopäivän tavoitteena on lisätä asiakkaiden hyvinvointia ohjatun eläinten parissa toimimisen ja luonnossa rentoutumisen kautta. Aluksi tutustumme Taikamäen tilaan sekä eläimiin toiminnallisesti, eläimiä hoitaen ja silitellen.

Eläintoiminnan jälkeen suuntaamme metsään, jossa Taikamäen Voimavaratilan metsäympäristöä hyödynnetään rentouttavien harjoitusten kautta. Opit mielenhallintaa, ajatuksesi kirkastuvat ja palaat uutena ihmisenä arkeen.

Lisäksi:

Nuotiolla voit nauttia omia eväitä, nuotiomaksu  20 €/ryhmä (sisältää polttopuut ja jätehuollon).

Taikamäestä voi myös tilata ruokailun:

  • Evästarjoilu 5 €/hlö. Sisältää kahvin/teen sekä pientä suolaista tai makeaa ryhmän valinnan mukaan.
  • Retkilounas laavulla  20€/hlö.

Yksityishenkilöille ja perheille

Täältä löydät ohjatut vierailumme yksityishenkilöille ja perheille. Kysy lisää, niin suunnitellaan juuri teille sopiva kokonaisuus!

Aamu- ja iltatyöt navetalla, kesto noin 2 h

Aamuisin Taikamäen tilan eläimet nauttivat aamiaisen ennen päivän touhuja ja iltaisin on vuorossa iltatoimet ennen yöunia. Niin kuin meillä ihmisilläkin! Tutustut Taikamäen eläinten aamu- ja iltatoimiin, jaat ruokaa, siivoat karsinoita, navettaa ja kanalaa ja tietysti seurustelet ystävällisten eläinten kanssa. Töiden päätteeksi nautitaan yhdessä aamukahvit tai pieni iltapala.

Aamuisin klo 7.30-9.00 ja iltaisin klo 18.30-20.00

Hinta 15e/hlö.

Sisältää: Perehdyttämisen maatilan töihin, kahvin ja pientä purtavaa sekä hyvää mieltä ystävällisten eläinten parissa touhutessa.

Perhevierailut Taikamäen tilalle

Voitte koota oman ryhmän ja saapua tutustumaan Taikamäen tilaan. Käynnillä kuulette Taikamäen eläinten tarinoita, pääsette rapsuttelemaan vuohia, nautoja ja lampaita sekä seuraamaan touhukkaiden kanojen ja rauhallisesti vaappuvien ankkojen elämää.

Käyntiin sisältyy ohjattua toimintaa valintanne mukaan:

  • kävelyretki vuohien kanssa
  • nautojen harjausta ja hoitoa
  • kanojen ja ankkojen hoitotoimia
  • lampaiden hoitoa ja kerityn villan karstausta

Ohjatun toiminnan kesto on noin 20 minuuttia. Muutoin voitte vapaasti kierrellä tilalla, tutustua eläimiin aitausten ja karsinoiden ulkopuolella sekä pelailla erilaisia pihapelejä.

Vierailun hinta 60e/perhe (max. 5 hlö, samaan perheeseen kuuluvat lisähenkilöt 10e/hlö)

Taikamäen hyvinvointihetket

Eläinten kanssa oleminen on rentouttavaa. Se opettaa sosiaalisia taitoja ja palauttaa sinut tähän hetkeen. Lampaat, vuohet ja naudat odottavat rapsuttelua ja seurustelevat omalla persoonallisella tavallaan kanssasi. Eläinten kanssa toimiessa on helppo rentoutua ja samalla tutustut eläinten hoitoon, ruokintaan ja sielunelämään. Ehkä opit jotain myös itsestäsi. Toiminnan aikana tehdään sekä fyysisiä maatilan töitä että opetellaan rauhoittumista eläinten parissa. Mikä olisi rentouttavampaa kuin katsella rauhaisasti märehtivää lammasta?

Toiminnan kesto on 1-2h, hinta vaihtelee ryhmän koon mukaan, alk. 150e.

Yhdessäolon taitoja perheille ja sisaruksille

Varattavissa myös pidempikestoisina sarjana käyntejä!

Eläinten kanssa puuhaileminen on mitä parhainta yhdessä oloa. Puuhailun lomassa on helppo jutella vaikeistakin asioista ja paljastaa saloja, joista ei uskonut voivansa puhuakaan. Huomio on kiinnittynyt eläimiin, stressihormonitaso laskee, aggressiot lievittyvät ja mieliala paranee. Eläinten kanssa toimiessa oppii väkisinkin yhteistyötaitoja, rakentaa uutta suhdetta läheisiinsä puhtaalta pöydältä ja saa yhteisiä, mukavia muistoja, joista voi keskustella jälkeenkin päin. Pääsette kokeilemaan yhteisen tekemisen merkitystä  koko perheen voimin. Perheellenne on luvassa eläinten hoitoon sekä navetan ja maatilaympäristön hoitoon liittyvä tehtävärata, jonka voi selvittää ainoastaan yhdessä tekemällä. Hikisen urakan päätteeksi luvassa on rentoutumishetki kodalla lähiruoasta koostuvan välipalan merkeissä.

Hinta:

150 € / perhe, kesto noin 1,5h.

300 €/perhe, kesto noin 3 h.

Tukea tarvitseville

Erityistä tukea tarvitseville henkilöille on tarjolla sekä yksittäisiä käyntejä että tavoitteellisia useamman käynnin eläintoimintakertoja. Toiminta on aina ammatillista ja tavoitteellista.

Taikamäen voimavaratilalle voi tulla harjoittelemaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja eläinten kanssa, saamaan onnistumisenkokemuksia ja oppimaan omia vahvuuksia tai harjoittelemaan arkisia taitoja.

Tukea tarvitsevia henkilöitä voi tulla eläintoimintaan sekä yksin että pienissä ryhmissä.

Käyntien sisältö räätälöidään aina asiakkaan sekä hänen lähipiirinsä kanssa. Kurkista ryhmien ja perheiden palveluihin – näitä kaikkia voidaan soveltaa sopimaan tukea tarvitseville henkilöille.

Kurssit

Taikamäen kaikkien kurssien käytännöt ja hinnasto:

Ryhmiä alkaa syksyisin ja keväisin sitä mukaa, kun niihin ilmoittaudutaan. Mukaan ryhmään voit tulla joko kerran tai useammin.

Hinnat: Kertakäynti 20 €, 5 kerran passi 95 € tai 10 kerran passi 170 €.

Taikamäen eläintoimintaryhmät -lapsille 7 – 14 vuotta

Tule oppimaan, mitä eri kotieläimet syövät, miten niitä hoidetaan ja millaisia töitä maatilan arkeen kuuluu. Pääset mukaan myös metsäretkille ja koet rentouttavia hetkiä eläinten parissa ja luonnon rauhassa. Työn ohella silittelet lampaiden pehmeää villaa ja rentoudut lehmien märehdintää kuunnellen. Hereillä sinut pitävät uteliaat vuohet, joiden seurassa ei tylsää tule! Samalla opit ymmärtämään eläinten käyttäytymistä. Esimerkiksi kanoihin keskittyvällä kerralla tarkkailet kanaparven puuhia ja kuuntelet niiden kotkotusta. Tiesitkö, että kanoilla on lukuisia eri äänensävyjä, joilla kaikilla on jokin merkitys? Kuinka monta opit erottamaan? 

Toimintaryhmissä on jokaisella kerralla eri teema. Tilan päivittäisten työtehtävien sekä eläinten hoidon ja ruokinnan lisäksi perehdyt eri kerroilla tarkemmin jokaisen eläinlajin hoitoon ja käyttäytymiseen.

Taikamäen eläin- ja luontohyvinvointikurssit -aikuisille

Hyvinvoinnin kannalta tärkeää on omasta jaksamisesta huolehtiminen – niin aikuisten kuin lasten kohdalla! Tutkimusten mukaan jo lyhytaikainen oleskelu metsässä ja luonnossa laskee verenpainetta ja stressitasoa. Tällä kurssilla opettelet rentoutumista ja keskittymistä sekä eläinten parissa että luonnon helmassa.

Rauhalliset eläimet, lehmien ja lampaiden rentouttava märehdintä, eläinten hoitaminen  ja metsän reunasta kantautuva linnunlaulu luovat sinulle tilan, jossa on mahdollista unohtaa arjen kiireet ja keskittyä tähän hetkeen ja ohjatusti rauhoittumiseen. Kurssin viimeisellä kerralla sallistut vuohien kanssa tehtävään metsäretkeen, ja Taikamäen kodalla hiljennymme nokipannukahveille ja nautit nuotion lämmössä valmistetusta iltapalaa.

Taikamäen eläin- ja luontohyvinvointikurssit -erityisryhmille, painopisteenä tunne- ja vuorovaikutustaidot

Eläinten kanssa toiminen on vahvistavaa ja antaa voimavaroja arkeen. Mieliala paranee, aggressiot lieventyvät ja onnistumisen kokemukset parantavat itsetuntoa. Eläinystävä kuuntelee niin ilot kuin murheetkin ja eläinystävään voit luottaa. Tämän eläin- ja luontoavusteisen kurssin tavoitteena on opetella arjen taitoja, antaa onnistumisen kokemuksia ja rakentaa positiivista minäkuvaa.

Ilmoittaudu sähköpostilla: karoliina@taikamaki.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä sovitaan ryhmien aikatauluista ja saat lisätietoja toiminnasta. Ryhmät alkavat sitä mukaa, kun ne täyttyvät.

Kutsu meidät luoksesi

Kutsu eläinystävä luoksesi kylään

Lemmikkivuohemme Väinö sekä koiramme Ninja lähtevät reippaasti auton kyydissä kyläilemään luoksesi. Iloiset ja ystävälliset eläimet pitävät huolen siitä, että näiden tyyppien kyläilyn jälkeen olet hyvällä tuulella!

Meidät voi kutsua kylään esimerkiksi asumisyksiköihin tai vanhainkoteihin.

Vierailun kesto noin 1h, hinta 120e + matkakulut.

Vuokraa vuohi lenkkikaveriksi

Taikamäen vekkulit vuohet Väinö ja Veke ovat parasta mahdollista lenkkiseuraa. Niiden kanssa on kiva kulkea, huomio kiinnittyy väkisinkin vuohiveljesten kepposiin ja ihmiset tulevat luoksesi juttelemaan. Meiltä voit vuokrata vuohipojat kesäiseksi lenkkiseuraksi. Tämä on harvojen herkkua ja mahdollisuus lenkittää vuohia on tarjolla korkeintaan kerran päivässä.

Lenkin kesto voi olla 1-2 tuntia, hinta kavereille 50e/h tai 90e/2h

Eläinystävä Taikamäen tilalta -vuokraa lemmikki vuodeksi

Oletko aina halunnut omistaa oman, rakkaan eläinystävän? Taikamäen tilan lemmikeistä voit vuokrata itsellesi ikioman eläinystävän, jonka kanssa voit jakaa ilot ja surun aiheet. Perehdyt eläinystäväsi sielunelämään, saat eläinystävältäsi videotervehdyksiä ja käyt tapaamassa lemmikkikaveriasi sovittuina ajankohtina. Lisäksi saat lemmikkikaveriltasi laadukkaita, korkearesoluutioisia digikuvia. Saat ohjausta eläinystäväsi käsittelyyn ja opastusta ruokintaan ja hoitoon. Vuoden aikana opit tuntemaan lemmikkikaverisi tarkasti. Mistä kujeita lemmikkikaverillasi on, mistä kannattaa rapsuttaa ja millainen ruoka maistuu parhaiten. Samalla opit itsekin sosiaalisia ja kuuntelemisen taitoja.

Hinta: 400 €/vuosi

Hintaan sisältyy: 3 opastettua vierailua Taikamäen tilalle, 3 videotervehdystä ja 2 kertaa kuukaudessa kuvatervehdyksen.

© Copyright Voimavaratila Taikamäki 2018 • Ulkoasu Pii&Waak